NED MISSIE


NED brengt ondernemingen in beweging naar een duurzaam groeimodel.

NED gelooft in groei. Ondernemingen willen groeien, mensen willen groeien. In optima forma brengt groei vooruitgang, zowel materieel of fysiek als mentaal en psychisch. Zijn er grenzen aan groei? Waar het ten koste gaat van duurzame ontwikkeling, zegt NED ja, er zijn grenzen. Maar wie creatief denkt en bereid is om te innoveren, vindt altijd groeimogelijkheden die goed zijn voor de eigen ontwikkeling en die van de toekomst waarborgt. Het is dus zaak om het model te vinden dat past bij de onderneming.

Meer dan groen
NED gelooft in de kracht van idee├źn. In 1987 publiceerde de Brundtland Commissie van de Verenigde Naties een rapport met een vooruitziende blik. Voor het eerst werd een breed gedragen definitie geformuleerd van duurzame ontwikkeling. Deze tekst luidt:

‘Duurzame ontwikkeling is ontwikkeling die aansluit op de behoeften van het heden zonder het vermogen van toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen.’

Duurzaamheid betekent dus veel meer dan kiezen voor groene energie of een gecertificeerde productieketen. Duurzame ontwikkeling raakt aan het diepste wezen van ondernemingen in relatie tot hun huidige omgeving en die van de toekomst.
In de 21ste eeuw is de duurzaamheidsgedachte gerijpt tot een van de fundamenten voor de missie en visie van talloze ondernemingen op hun functioneren in relatie tot al hun stakeholders, van aandeelhouders tot medewerkers, van klanten tot overheden.